sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pari tavoitetta vuodelle 2016

Miten kulunutta se onkaan sanoa, että uusi vuosi ja uudet kujeet. Tammikuun 1. 2014 päivitin kyseisen lauseen Facebookiini. Siellä ehdoteltiin kommenteissa kaikkea aina työn, auton, hevosen tai miehen vaihtamisesta raskaana olemiseen ja häihin. Mitään ei ole sen jälkeen vaihdettu, toinen hevonen on ostettu, naimisiin päästy (vai jouduttu?) ja raskaana en ole. Tällä hetkellä noista pari vuotta vanhoista ajatuksista houkuttaa eniten työn ja auton vaihtaminen. Kumpaakaan tuskin kovin nopealla aikataululla tulen tekemään, mutta suunnitella aina voi. Ne eivät kuitenkaan pääse listaan vuoden 2016 tavoitteista.

Nyt alkaneena vuonna Aku on 2v ja Martti 16v. Toisella on melkein koko elämä vielä edessä ja toinen alkaa taapertaa pikkuhiljaa sitä elämän loppupuoliskoa. Hevosten hyvinvoinnin kannalta sen ratsastajankin pitäisi olla jotensakin tasapainossa. Voin vain kuvitella miten leppäkeihäänä sitä lentelen Akun kyydistä, jos en pikkuhiljaa tartu itseäni niskasta kiinni. Eikä se tasapainottomuus siellä Martinkaan selässä varmasti hevosesta mukavalta tunnu.

Tulevana vuonna yritänkin siis raivata kalenterista aikaa liikkumiselle ilman hevosia (tai hevosten kanssa). Olohuoneen nurkassa lojuvat käsipainot sekä kahvakuulat saattaisivat kerätä vähemmän sitä pölyä, jos niitä joskus käyttäisi. Juoksulenkkaritkin on tällä hetkellä niin syvällä kaapin uumenissa, että varmaan katoavat Narniaan pikkuhiljaa. Jumppapallokin karkasi jo Akun huvitukseksi.

Kirjoitin lomani aikana aikataulun normaalista päivästäni. Se näyttää jotenkin tältä:
klo 06:30 Herätys + torkkunappi
klo 07:06 vihdoin pääsen ylös sängystä
klo 07:30 ulos ovesta ja autoon
klo 08:45 työpaikan ovesta sisään
klo 17:05 työpaikan ovesta ulos ja autoon
klo 18:15 tallinpihassa
klo 20:30 kotona sohvalla
klo 23:30 nukkumaan

Eihän tuossa ole järjen hiventäkään, oikeasti. Varsinkin tallittomina päivinä voitte laskea että tuo kotona sohvalla alkaa klo 18:00. Sen vuoksi muokkailin päiväohjelmaa vähän paremmaksi ja löysin niitä aukkoja, joissa voisi harrastaa jotain muutakin liikuntaa kuin ratsastusta.

klo 06:00 herätys ja ylös
klo 06:15 ulos ovesta ja lenkille
klo 07:00 suihkuun
klo 07:30 autoon ja töihin
klo 08:45-17:05 töissä
klo 18:15 tallilla
klo 20:30 kotona
klo 22:00 nukkumaan

Tallittomina päivinä tuon talliajan voi korvata vaikka toisella pidemmällä lenkillä tai lihaskuntojumpalla. Tai sitten sellaisina päivinä voi jättää aamulenkin välistä. Tuo aikataulu ei olisi edes mahdoton toteuttaa ja uskonkin, jos siihen pääsee kiinni, niin alle kuukaudessa siihen jää koukkuun.

Hevosiin liittyviä tavoitteita lähden purkamaan paremmin myöhemmin tässä kuussa. Molemmille toki on suunnitelmia ja jonkinlaisia tavoitteita. Suurin tavoite kuitenkin tälle vuodelle on saada minut parempaan kuntoon.

- Sisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit jättää kommenttisi. Sana on täysin vapaa, mutta pidätän itselläni oikeuden poistaa asiattomat kommentit.