sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kasvaminen tekee kipeää.

Akun asumisjärjestelyt muuttuivat hiukan tällä viikolla. Se muutti suuresta pihattokarsinasta tallin puolelle "normaaliin" karsinaan. Tämä muutos tuli sen vuoksi, että ei ole mitään mieltä pitää yhtä varsaa isossa pihattokarsinassa yksikseen.

Asumisjärjestelyt eivät menneet ihan niinkuin ne oli suunniteltu. Akun piti ensin majoittua ulkotalliin, missä on englantilaistyyppiset karsinat, joista hevoset saavat päänsä ulos. Se ei ihan toiminut, sillä Aku oli sitä mieltä, että siitä oven yli voi hyvin koittaa tulla ulos. Todellisuudessa ei se olisi karsinasta itseään pois saanut, mutta miksi ottaa turhaa riskiä siitä, että se loukkaa itsensä. Nyt se sitten majailee ihan sisällä tallissa, ainakin toistaiseksi.

Nyt kun sen karsina on pienempi, niin täytyy yrittää itse käydä aktivoimassa sitä enemmän. Onneksi syksy on ollut vielä suhteellisen kuiva, että laitumet ovat vielä käytössä.

Tässä hieman kuvia tämän päivän touhuista. Päästimme sen juoksemaan irti maneesiin, kun kentälle sitä ei sattuneesta syystä voi päästää irti (se poistuu paikalta aidan yli/läpi). En vieläkään muistanut viedä toista kypärää ja toisia hanskoja Akun tallille, jotta olisin voinut lähteä sen kanssa kävelemään maastoon. Täytyy sekin yrittää muistaa mahdollisimman pian, niin saadaan vaihtelua näihin touhuiluihin.

Aku keksi juoksuttaessa aivan uuden askellajin, jänisloikka. Se ei olisi aluksi millään halunnut laukata ja jäi loikkimaan tasajalkaa. Lähitulevaisuudessa olisi tarkoistus päästä taas irtohypyttämään Akua, toivottavasti laukka löytyy silloin paremmin.

Tämä nyt oli vähän tällainen kuva/kuulumispostauksen välimuoto, minkä tarkoitus oli kertoa, että Akulla sujuu edelleen ihan hyvin. Mitä nyt pientä stressiä aiheuttaa tuo muutto pihatosta tallin puolelle. Aku kasvaa edelleen (hyvä niin) ja voi normaalisti. Tässä ajattelin pikkuhiljaa varata ruunaukselle ajan, josko se onnistuisi vielä ennen joulua. Minulla olisi sopivasti ennen joulua lomaa, jolloin ehtisin hyvin sen viedä klinikalle ja kävelyttää ruunauksen jälkeen.

- Sisko
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit jättää kommenttisi. Sana on täysin vapaa, mutta pidätän itselläni oikeuden poistaa asiattomat kommentit.