keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Arki tulee takaisin

Nyt on vuoden lopun kaikki pyhät vietetty ja on aika palata arkeen. Seuraavaan pitkään vapaaseen viikonloppuun onkin aikaa kolmisen kuukautta. Onneksi päivät sentään pidentyvät koko ajan. Toivottavasti tuota lunta tulisi tänne etelään lisää ja ihan jäädäkseen saakka. Sääennuste kuitenkin lupailee huomiselle lämpöasteita, joka tietää pimeää ja kosteaa, eikä sellaista ihanaa talvista pakkaskeliä. Taitaa lumet ja pakkaset siis toiveeksi jäädä.

Martin osalta tällä hetkellä on ollut hiljaista. Olen ratsastanut sillä edellisen kerran estevalmennuksessa joulun jälkeen. Tämä pieni tauko ratsastuksessa johtui siitä, että lonkkani otti osumaa pudotessani ja on ollut kipeänä. Sitten kun se parani, tuli flunssa.

Tahtoisin sitä lunta lisää (kuva marraskuulta)
Töitä Martti on kuitenkin tehnyt, kun lapset ovat olleet koulusta lomalla. Mari kävi sen kanssa juuri vuoden vaihteen jälkeen kouluvalmennuksessa ja oli ollut hyödyllinen molemmille. Kouluvalmennuksen lisäksi kokeiltiin taas pitkästä aikaa hiihtoratsastusta. Se oli Martin mielestä aika jännittävää, kun sukset suhisivat perässä.

Akulle tämä arjen alkaminen tarkoittaa sitä, että en ehdi sitä käydä katsomassa niin usein. Isäni tuossa yhtenä päivänä harmittelikin, miten sille ei riitä yhtä paljon aikaa kuin Martille. Toisaalta se on vielä niin nuori, että sen kanssa ei tarvitse edes treenata niin paljon kuin Martin kanssa. Kuitenkin olisi monta asiaa, mitä sen kanssa pitäisi tehdä.

Kukkuu, mitä te siellä teette?
Kevään suunnitelmatkin alkavat pikkuhiljaa hahmottua. Kiirettä näyttää tulevan, kun töistä jäävällä vapaa-ajalla pitäisi treenata kisoihin ja kilpailla, hoitaa ratsastusseuran sihteerin ja rahastonhoitajan tehtävät sekä käydä lisenssikoulutuksessa, jotta voi kesällä toimia taas tuomarina.

Toivottavasti se aurinko jaksaa paistaa, jotta siitä saisi energiaa tekemiseen. Kisakauden avaukseen on aikaa vain pari kuukautta. Silloin alkaa hallikilpailut ja ennen kuin huomataankaan, on jo toukokuu. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että Martin kanssa kisakausi aloitetaan vasta ulkokentiltä, se on tällä hetkellä aivan liian kesken hallikisoja ajatellen. Toki tiedossa on rataharjoituksia ennen ensimmäistä kisastarttia, kaikille ratsastajille.

Vielä vähän joulun tunnelmaa, vaikka loppiainenkin meni jo.- Sisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit jättää kommenttisi. Sana on täysin vapaa, mutta pidätän itselläni oikeuden poistaa asiattomat kommentit.