maanantai 26. tammikuuta 2015

Ruusuke inventaario

Sain innostuksen käydä läpi kaikki saamani ruusukkeet. Viime viikkoina kelit ovat olleet niin  ikävät Etelä-Suomessa, että ratsastaminen on ollut aika kevyttä ja aikaa on jäänyt tällaiseen oheistoimintaan. Onneksi nyt näyttää valoisammalta kelien suhteen ja ratsastaminen toivottavasti lisääntyy.


Ruusukkeita onkin itselleni kertynyt paljon enemmän kuin ajattelin, yhteensä 60 kappaletta. Tässä muutama tärppi ruusukesaaliistani:

- Ruusukkeita on kertynyt yhteensä 11 eri hevosen kanssa
- Ratsastuskoulun opetushevosia näistä hevosista on ollut 6, suomenhevosia 2 ja poneja 2
- Ruusukkeista 5 on koulukilpailuista
- Oman seuran kilpailuista saatuja ruusukkeita on yhteensä 29
- Aluekilpailuista ruusukkeita on kertynyt 4
- Sinivalkoisia ruusukkeita on yhteensä 18
- Saaduista ruusukkeista 4 on ratsastusleireiltä
- Muun kuin oman seuran seurakisoista rusetteja on saatu 26

Tällä hetkellä kaikki ruusukkeet ovat yhdessä laatikossa kasassa. Toiveenani olisi joskus saada ne seinälle esille. Janne ei vaan ole ajatuksesta kovin innostunut, kun muutenkin on sisustuksen osalta aika minimalisti. Täytyisikin siis ostaa isompi asunto, jossa olisi minulle oma "heppahuone" mihin voisin ripustaa ruusukkeet, taulut, kuvat ja laittaa hyllyille pokaalit ja muita tavaroita.

14.4.2002, kolmas sija.

Ruusukkeiden joukosta valikoin viisi "tärkeintä" ruusuketta. Tai lähinnä sellaiset, mihin liittyy elävästi jotain muistoja.
Aloitetaan tuosta yllä olevassa kuvassa komeilevasta 3. sijan ruusukkeesta. Olen sen saanut 14.4.2002 oman ratsastusseurani kilpailuista. Luokkakorkeus ei ole ollut korkea, olen osallistunut ristikkoluokkaan. Ratsuna toimi ihana Karenina, johon olin tutustunut alunperin ratsastusleirillä (hoitohevoseni). Muistan sen kanssa kilpailleeni myös aivan ensimmäiset seurakilpailuni ja olin ilmeisesti alitajuntaisesti jännittänyt niin paljon, että radalta tulessani tärisin vain horkassa hevosen selässä ja juuri ja juuri pääsin sieltä alas.

17.6.2006, 80cm clear round

Yllä näkyvä puna-valkoinen ruusuke on tullut Porvoon Mustangin järjestämistä aluekilpailuista 17.6.2006. Tällöin luokkakorkeus oli 80 cm ja ratsuna Akun emä. Kyseessä olevat kilpailut olivat ensimmäiset aluekilpailut, joihin osallistuin sekä vasta toiset kilpailut oman tallin ulkopuolella. Ihan hyvä tulos, sillä kilpailuissa ratsastin sekä 80 cm että 90 cm luokista puhtaat radat. Akun emän kanssa oli aina ilo käydä kilpailuissa, se oli niin innoissaan joka kerta. Kisapaikalle saapuessa se kasvoi varmaan 20 senttiä korkeutta ja se oli paljon helpompi ratsastaa radalla kilpailuissa kuin kotona treeneissä.

19.8.2007, 60 cm toinen sija

Tämä sininen ruusuke on saatu 19.8.2007 Tammisaaresta seurakilpailuista. Luokkakorkeus oli 60 cm. Martin ja minun ensimmäinen yhteinen ruusuke. Tuossa vaiheessa Martti oli ehtinyt olla minulla vain nelisen kuukautta, eli yhteinen taival oli vasta alkamassa. Muistan sen, kuinka se hiipi radalle, jähmettyi jännittävän muurin (muuri kasassa aidan toisella puolella) kohdalle ja ajattelin että mitäköhän tästäkin tulee. Ihan hyvä siitä tuli. Seuraavassa luokassa sitten oli enemmän ongelmia.

Prix de France -sarjakilpailu, toinen sija

Sitten menemme vuoteen 2011. Tuo Prix de France-ruusuke saa toimia kuvana oikeastaan koko kaudelle. Martti kulki todella hyvin, siltä kaudelta on minulla paljon muitakin ruusukkeita. Sitten kauden "pääkilpailussa" selkäni sanoi itsensä irti ja jouduin jättämään 100 cm hyppäämättä. Jälkikäteen laskin, että Ranskan matkan voittoon olisi riittänyt 100 cm luokasta se, että olisi perusradan ratsastanut puhtaasti tai yhdellä pudotuksella/kiellolla. Hieman harmitti se oma selkä tämän jälkeen.

15.9.2014, Hippoksen näyttely, I palkinto

Sitten tietysti, viidentenä meidän pienen Akun ensimmäinen rusetti. 15.9.2014 Hippoksen tamma -ja varsanäyttelystä I palkinto ja sinivalkoinen rusetti. Olin niin ylpeä siitä pienestä ja yllättynyt ylipäänsä. Itse ajattelin ettei se mitään ensimmäistä palkintoa saa, kun ei se ole kouluhevonen ja raviakin siltä rupesi löytymään vasta muutaman viikon vanhana. Yllätys oli siis totaalinen.

Miten te säilytätte ruusukkeitanne? Onko niillä mitään arvoa enää viikon päästä kilpailuista?

- Sisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit jättää kommenttisi. Sana on täysin vapaa, mutta pidätän itselläni oikeuden poistaa asiattomat kommentit.