sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Tutkimusmatka metsään

Martilla kävi hieroja perjantaina. Siispä päätin lauantaina suunnata uudelle tutkimusmatkalle metsään, josko nyt löytäisin sen minulle neuvotun reitin. Ja löytyihän se!

Tallin pihalta lähtiessäni napautin Sportstrackerin päälle ja lähdettiin kohti metsää. Tallin pihaan takaisin tullessani laitoin sen pois. Matkalle kertyi pituutta 5,8 km ja aikaa kului paria minuuttia vajaa tunti. Ihan hyvän mittainen reitti siis.  Keskinopeus meillä oli 6 km/h ja maksiminopeus 16,3 km/h. Tästä voi päätellä että mentiin pääasiassa käyntiä ja tuo maksiminopeus saavutettiin kun ravattiin pätkä ja Martti innostui hieman venyttämään askelta.

Tässä normaalit jalkavermeet talvisin.

Alkuviikosta muistan lukeneeni uutisen, missä kerrottiin että jo 20 minuutin oleskelu metsässä alentaa verenpainetta (Uutiseen). Voin kertoa, että kohdallani tämä ainakin pitää paikkansa. Lähdin reissuun vähän väsyneenä ja ärtyneenä, mutta tajusin tallin pihatiellä kävellessäni, että minähän hymyilin. Oikein hyvä viikonlopun aloitus siis tämä maastoreissu. Sinne metsään jäi siis koko viime työviikon stressi ja kiire.

Metsäpolku. Martti on juuri kuullut jotain jännää.

Martti ei ehkä ole kanssani samaa mieltä tuosta metsän rauhoittavasta vaikutuksesta. Sen oli hirveän vaikea rentoutua matkalla. Se säpsähteli linnunlaulua, puiden poksahtelua sekä myös jotain muita yksittäisiä ääniä. Mutta se pitää kyllä sanoa, että siellä metsässä oli hiljaista! Ei kuulunut kaupungille tuttua taustamelua (autot ja muu liikenne). Oli vain Martin jaloista kuuluva ääni, linnut ja muut luonnon äänet. Okei, jostain kantautui silloin tällöin myös moottorisahan ääntä, kun lähistöllä oli joku kaatamassa puita.

Reitti kiertää kuvassa näkyvän lammen.
Pahoittelut näistä kuvista. Kaikki ovat sumuisia, koska kännykkäni kameran linssi on naarmuuntunut. En kuitenkaan kanna järkkäriä matkassa mukana ratsastaessani, joten nämä kuvat saavat tällä kertaa hieman valottaa reittimme maisemia.

Reitin varrelta myös näytti lähtevän paljon muitakin polkuja metsään. Täytyykin tässä ennen kevään kurakelejä lähteä vähän seikkailemaan tuolta reitiltä muuhun suuntaan, jos löytyisi vielä pidempi lenkki.

Harvinainen selfie. Olimme lähdössä Martin kanssa kävelylle torstai-iltana.
Maastoilemisiin!

- Sisko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit jättää kommenttisi. Sana on täysin vapaa, mutta pidätän itselläni oikeuden poistaa asiattomat kommentit.