torstai 7. toukokuuta 2015

Martti ja ikuisuusongelma

Martin kanssa ollaan päästy tekemään hyvin asioita viime aikoina, sillä kenttä suli talven jäljiltä todella nopeasti. Se on parantunut, varsinkin esteillä, huomattavasti talvesta. Edelleen se on energinen ja pirteä, ehkä jopa vähän liikaakin. Olen naureskellutkin, että Martista on varmaan tullut vanhuudenhöperö, kun se jaksaa ihmetellä vähän kaikkea ja olla järkyttynyt esimerkiksi koirista tai linnuista tai oravista.

Ikuisuusongelmana minulla vain on se työn ja vapaa-ajan suhde. Vai pitäisikö sanoa, työn, hevosten ja muun vapaa-ajan suhde. Välillä tulee olo, että ehdin Martin kanssa puuhailla harmittavan vähän, mutta joskus ei ole vaihtoehtoja. Nyt viimeisen kuukauden aikana varsinkin Martin ratsastaminen omalta osaltani on ollut vähän retuperällä, mutta nyt näyttäisi vähän valoisammalta taas tuon ajan riittämisen kanssa.

Vanha kuva vuodelta 2008. Martti 8-v on tässä kyllä edukseen.

Suunnitelmissa on mennä loppukuusta koulukisoihin ja sitten kesäkuun alkuun voisi yrittää löytää jotkin mukavat estekisat, mistä voisi aloittaa. Todennäköisesti aloitetaan 90 cm ja 100 cm luokista, koska Martti on kulkenut estetunneilla niin hyvin. Näihin suunnitelmiin voi kuitenkin tulla muutoksia, kun tunnetusti matkassa on monta muuttujaa mukana.

Edellisellä estetunnilla itseasiassa harjottelimme vähän uusinnan ratsastamista. Martti oli täysin suvereeni, se syttyi harjoitukseen niin hyvin. Sanoinkin tunnin jälkeen, että se on taas siinä kunnossa, että sillä pääsee aina sijoitukselle 80 cm ja 90 cm luokissa, ellei kuski mokaa mitään.

Lisää vanhoja kuvia. Kesää odotellessa tällainen juhannukseen viittaava kuva viime kesältä

Koulutreeneissä on puolestaan ollut vähän hakemista tuon kokoamisasteen kanssa. Tavoitteena on edelleen saada se hyväksytty tulos helposta A:sta, mutta sitä ei tule, jos hevonen karkaa takajaloiltaan ja edestä matalaksi ja pitkäksi. Katsotaan miten kouluaitojen sisällä kulkee, sen lajin osalta aloitetaan kevyesti helposta B:3:sta ja katsotaan sitten tilanteen mukaan jatkoa mitä mennään ja missä.

Yritän saada otettua uusia kuvia hevosista tulevan viikonlopun aikana. Tekstit usein viipyvät myös sen vuoksi, ettei hyviä kuvia ole varastossa.

- Sisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit jättää kommenttisi. Sana on täysin vapaa, mutta pidätän itselläni oikeuden poistaa asiattomat kommentit.