maanantai 10. elokuuta 2015

Iso poika jo

Akun kuulumisia tällä kertaa tarjolla. Jotenkin itsestäni tuntuu että sen kanssa joudun toistamaan itseäni. Totuus on kuitenkin se, että noin nuoren kanssa ei uusia juttuja voi tehdä jatkuvalla syötöllä. Kertaus on opintojen äiti, taidetaan sanoa. Puuhailuhetkiä ei voi edes pitää kovin pitkinä, koska Aku ei jaksa keskittyä pitkään. Kun sen keskittyminen häviää, homma menee painimiseksi ja sehän ei edistä oppimista yhtään.

Odotan jo mielenkiinnolla syyskuun näyttelyä, missä saadaan Akusta ensimmäistä kertaa kunnollinen mitta. Tätä kautta ehkä voi jo vähän ennustaa, kuinka suureksi se tulee kasvamaan. Toiveissa edelleen se Marttia korkeampi yksilö, mutta katsotaan kuinka käy. Ponimitta ollaan jo ylitetty, sillä Aku on kasvanut yli laumassaan olevasta poniherrasta, JES! Tämä poniherra on siis iso poni, joka on aikanaan kilpaillut kansallisia poniluokkia.Aku on siis edelleen kasvanut, viettänyt pääsäntöisesti elämäänsä herrasmiesruunien kanssa laitumella ja silloin tällöin osallistunut tapakasvatukseen, mihin sisältyy pesukarsinassa kiinni seisomista sekä talutusharjoitteita, lähinnä maneesissa.

Talutusharjoitukset eivät mitään vaativia ole, kunhan Aku kävelee, pysähtyy, kääntyy ja ravaa kun pyydetään. Kaikki muu toimii hyvin, mutta ravaaminen taluttajan vieressä on outo ja uusi juttu. Onhan sille taottu päähän kohta vuoden verran, että taluttajan kanssa ei sinkoilla ja nyt yhtäkkiä pitäisikin taas liikkua käyntiä reippaammin. Pieni hevonen ei vain ensimmäisellä kerralla voinut ymmärtää ja sipsutti todella varovaisesti ravia vierellä. Toisella harjoittelu kerralla alkoi ravia löytyä jo varsin reteästi, välillä vähän sinkoillenkin jopa. Jatkamme siis harjoituksia.

Odotan vähän jo jännittynein mielin talvea. Toiveissa olisi kunnollinen talvi, jotta laitumet olisivat käytössä. Tällöin "ongelma" olisi ainoastaan siirtymäkausi syksy, jolloin laitumelle ei voi hevosia laittaa. Aku on sen verran kärsimätön nytkin, laiduntaessaan koko päivän, että en halua edes ajatella kuinka kärsimättömäksi se muuttuu kun ulkoilu rajoittuu tarhailuun. Olenkin jo suunnitellut ostavani tai tekeväni sille erilaisia virikkeitä talven varalle. Nyt vaan tarvittaisi ideoita mitä nuo virikkeet voisivat olla.

- Sisko
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit jättää kommenttisi. Sana on täysin vapaa, mutta pidätän itselläni oikeuden poistaa asiattomat kommentit.