torstai 18. joulukuuta 2014

Voi Martti, voi Martti...

Hieroja kävi sunnuntaina. Pääsin kerrankin itse paikalle kuulemaan ensikäden arvion Martista. Koko hevonen oli enemmän ja vähemmän jumissa, vasen puoli enemmän kuin oikea.

Selkeitä jumituskohtia löytyi lavoista molemmin puolin, vasemmasta selkäfileestä sekä oikean puolen takareidestä. Myös ryntäistä löytyi jokin kipukohta, kun piti niin irvistellä kun hieroja koski. Hierojalla olis siis paljon töitä, mutta sai kuin saikin kuitenkin kaikki lihakset auki. 

Pohdimme yhdessä, että jumitukseen saattaa olla vaikuttanut Martille laitetut hokit. Ne kun estävät normaalin liikkeen "liukumisen" maata pitkin. Jos tänne etelään ei ala tulla oikeita talvikelejä, mietin vakaasti hokkien ottamista pois tai niiden vaihtamista paljon paljon pienempiin. 

Maanantaina kävin itse tallilla. Ajattelin mennä ratsastamaan, mutta jo harjatessa Martti vaikutti hieman äreältä ja kosketusherkältä. Yritin satuloida sitä ja homma kävi niin levottomaksi, että päätin luopua ratsastamisesta ja vaihtaa sen kävelemiseen. Parempi palautella lihaksia hieronnasta, jos väkisin yrittää ratsastaa, niin menee vain enemmän tukkoon.

Tämä mielessä peruinkin torstaisen estevalmennuksen, koska ensi viikolla joulun tohinoiden jälkeen olisi tiedossa kaksi päiväinen viikonloppuvalmennus. Sinne sitten täydellä innolla ja lihakset vetreinä.

Kävelyä oli siis maanantaina ohjelmassa. Tämä kuva tosin on parin viikon takaa.

Akulla puolestaan riittää virtaa. Kävin sitä moikkaamassa viime lauantaina, kun tallilla oli piparitalotalkoot joulujuhlaa varten. Ulos mennessä ehti vähän loikkimaan myös kaverin niskaan ja laitumella se vasta olikin kiva juosta häntä tötteröllä. Sisälle haettaessa se taas laukkasi portille täyttä kiitoa (mitä nyt vetisessä lumessa pääsi) pukitellen tullessaan.

Se ilmeisesti on aikamoinen ADHD-tapaus ja aiheuttaa pahennusta sen laidunkavereissa, jotka ovat kuitenkin jo ihan kunnioitettavaan ikään ehtinyt mummo-poni ja pappa-poni. Tosin pappa-poni pitää kyllä nuoren villikon tehokkaasti myös sitten kurissa.

Arpajaisvoitot valmiina paketissa.
Nyt tulevana sunnuntaina on tiedossa ratsastusseuran ja tallin joulujuhla. Siellä sitten taas päästään joulutunnelmaan joulukuvaelman saattelemana. Launtaina minulla olisi tiedossa vielä kierros kaupoilla, koska en ole ostanut vielä ainuttakaan joululahjaa...

- Sisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit jättää kommenttisi. Sana on täysin vapaa, mutta pidätän itselläni oikeuden poistaa asiattomat kommentit.