maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukuun suunnitelmat

Nyt kun olen onnistunut todistamaan itselleni, että jaksan kirjoittaa blogiin säännöllisen epäsäännöllisesti unohtamatta sitä, ajattelin vähän verkostoitua myös muiden bloggaajien kanssa. Tämän ajatuksen siivittämänä osallistunkin Blogitallin viikon haasteeseen, jossa haastetaan bloggaajat kertomaan joulukuun suunnitelmista.

Jos joku muukin innostuu tästä haasteesta, ohjeet osallistumiseen löytyvät täältä. Blogin ei tarvitse liittyä hevosiin tai hevosurheiluun, kunhan kertoo omista joulukuun suunnitelmistaan.

Joulukuun suunnitelmani liittyvät melkein kaikki vahvasti viikonloppuihin. Viikolla ei oikein ennätä edes miettiä saapuvaa joulua. Ajattelinkin käydä joulukuun viikonloput läpi yksi kerrallaan, joista jokainen on aina askeleen lähempänä jouluaattoa.

Tulevana viikonloppuna on itsenäisyyspäivä, sen vietän normaalisti kotona, saatanpa jopa katsoa telkkarista kenen puku tänä vuonna kohahduttaa juhlallisuuksissa. Täytyisi miettiä piparien ja torttujen leipomista, niistä tulee aina niin ihana joulun tuoksu koko asuntoon. Myös joulukoristeet pitäisi laittaa esille. Tänä vuonna on mennyt jotenkin kovin myöhäiseen niiden esille kaivaminen.

Sunnuntaina pääsen vihdoin paremmin sukeltamaan joulutunnelmiin, sillä tiedossa on ratsastusseuran hallituksen kokous, jossa suunnittelemme tämän vuoden joulujuhlaa. Toivottavasti saisimme toteutettua perinteisen joulukuvaelman hevosten kanssa, joka jäi viime jouluna järjestämättä. Marttikin on osallistunut joulukuvaelmaan Itämaan viisaana tietäjänä muutaman kerran. Ensimmäisellä kerralla sitä nolotti tulla ulos karsinastaan täydessä tällingissä:Joulukuun toisena viikonloppuna vietämme kavereiden kesken perinteeksi muodostuneet pikkujoulut. Tätä varten pitäisi keksiä jotain hyvää leivottavaa, suolaista tai makeaa. Vinkkejä saa antaa! Kyseisenä viikonloppuna kotipaikkakunnallani järjestetään myös Menneen ajan joulumarkkinat, joista olen jo monta vuotta käynyt ammentamassa joulumieltä. Ihania käsintehtyjä koristeita, saippuaa, ruokaa ja juomaa, hyvä joulumieli on taattu, vaikka markkinoilla on todella paljon ihmisiä.

Kolmantena, ja viimeisenä, viikonloppuna ennen joulua on vuorossa paniikinomainen joululahjojen ostoskierros. Joulutonttu on mukava olla, pidän lahjojen paketoinnista ja antamisesta, mutta niiden ostaminen tai ylipäätään niiden keksiminen kaikille on hirvittävän vaikeaa. Tämän vuoksi ideat tulevat aina viime tipassa. Onneksi voimme jouluna syödä vanhempieni tai Jannen vanhempien luona, ettei tuona viimeisenä viikonloppuna tarvitse panikoida myös jouluruokien kanssa. Ratsastusseuran joulujuhlakin todennäköisesti järjestetään vasta viimeisenä viikonloppuna ennen joulua.

Työnantajani vuoden 2009 joulukuussa Levillä ;)


Sitten tuleekin vuoden viimeinen viikko, viikko 52. Kaksi päivää töitä ennen jouluaattoa ja talvilomaa. Joulun toivon viettäväni rauhallisissa merkeissä perheen kanssa. Ahdan aina itseeni liikaa jouluruokia sekä suklaata. Muistan että nuorempana en voinut sietää jouluruokaa ja se oli pakollinen paha, mutta näin vuosien karttuessa sieltä on löytynyt monta suosikkia, esimerkiksi perunalaatikko, rosolli ja kotijuusto. Pidän myös monien inhokista, maksalaatikosta, ja mieluiten rusinoilla, kiitos.

Haastan mukaan joulukuun suunnitelmien kertomiseen kaikki, jotka edes vähän uskovat joulupukkiin!

- Sisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit jättää kommenttisi. Sana on täysin vapaa, mutta pidätän itselläni oikeuden poistaa asiattomat kommentit.