keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Viikon treenit (vko 48)

Martilla on tällä hetkellä "talviloma". Se ei kuitenkaan estä treenaamista, vaikka ne ehkä vedetään vähän kevyemmän kaavan mukaan. Pahoittelen jo ennakkoon kuvien laatua, kännykän kameran laatu on mitä on.

Kävin itse ratsastamassa maanantaina, pitkästä aikaa jaksoin laittaa koulusatulan selkään. Martilla oli vähän kaksijakoinen päivä. Periaatteessa se oli hyvä koko ajan, mutta kuitenkin olisin toivonut vähän nopeampia reaktioita. Se oli kevyt edestä, mutta todella hidas jalalle. Pohkeenväistöt tuntuivat todella helpoilta ja se astui hyvin ristiin. Kuitenkin jos unohdin ns. ratsastaa, se saattoi pinkaista alta pois. Eräällä lailla se oli jännittynyt, mutta tällä kertaa jännittyneisyys purkautui eteenpäin, kun se normaalisti saa Martin käpertymään itseensä. Laukassa homma jatkui vähän samoissa merkeissä. Tein muutamia laukanvaihtoja, joiden jälkeen sinkoiltiin sinne tänne (puhtaat vaihdot eivät ole meidän vahvuus). Loppua kohden kuitenkin myös laukka parani ja rentoutui.

Martti murjottaa pesarilla, kun se ei saanutkaan päiväruokiaan.


Tiistaina äitini kävi kävelyttämässä Martin. Soitin illalla kotiin ja sain kuulla, että kaveri oli ollut aika villi. Oli kytännyt viljakuivuria, lannoitesäkkejä ja mitä muuta tien viereltä oli löytynytkään. Martti ei kyllä koskaan ole oikein osannut käyttäytyä äitini kanssa. Se on aina ollut enemmän minun ja isäni hevonen. Epäilen siis että osan pöllöilyistä voi laittaa tämän piikkiin.

Keskiviikkona ratsastusvuorossa olivat lapset. Keskiviikosta en olekaan tarkemmin kuullut miten on mennyt. Uskoisin että hyvin, sillä olisin kyllä kuullut jos olisi ollut jotain ongelmia. 

Torstaina oli vuorossa estevalmennus. Näin kisakausien välissä treeniin kuuluu paljon kontrolli -ja rytmiharjoituksia pienillä esteillä, puomeilla ja jumppasarjoilla. Alkutunnista Martti oli vähän jäykän oloinen, ei taipunut niin hyvin kuin olisin toivonut. Lopputunnista kuitenkin parani paljon, viimeisellä jumppasarjalla oikein tunsi miten takajalat olivat töissä. Positiivisella mielellä siis lähdin valmennuksesta, vaikka itse en osaakaan lähestyä pieniä ristikoita. Haluan mennä aina liian lähelle niitä. 

Perjantaina oli Marin vuoro ratsastaa. Kuulin, että ravissa Martti oli ollut hyvä, mutta laukka ei meinannut lähteä pyörimään millään. 
Lauantaina kävinkin vähän neuvomassa lapsia ratsastuksessaan. Ollin kanssa keskityimme siihen, että Martti taipui, pysyi rentona ja rytmi säilyi koko ajan. Martti itseasiassa kulkikin todella hyvin.

Kun Olli oli hoitanut alkuverryttelyn, oli Marin vuoro nousta selkään. Marin kanssa kokeiltiin vähän helppo A:2 -ohjelman asioita. Tuossa ohjelmassa keskiravia esitetään kummankin pitkänsivun keskellä, jonka jälkeen tulee puoliympyrä ja väistö takaisin uralle. Laukassa teimme myös kyseisen ohjelman "temppuja". Tässä vaiheessa Martti vaan heitti hanskat tiskiin ja päätti että hän mitään käyntisiirtymiä tee suoraa laukasta. Teknisesti Marilla ja Martilla on tuon radan tehtävät hallussa, niihin pitäisi saada vaan laatua lisää. Se onkin se vaikeampi juttu. Mutta koko talvi on aikaa treenata.

On etelässäkin ollut edes vähän lunta, silloin tällöin.


Sunnuntaina käytiin Martin kanssa kävelyllä maastossa. Rentouduttiin siis molemmat kuluneesta viikosta. Oli todella kiva ilma maastoiluun, pitkästä aikaa kuivaa ja sopivasti pakkasta pari astetta.

- Sisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit jättää kommenttisi. Sana on täysin vapaa, mutta pidätän itselläni oikeuden poistaa asiattomat kommentit.