torstai 29. lokakuuta 2015

Martin syysmasennus

Martti on nyt viime aikoina ollut jonkin verran alamaissa. Mitään järisyttävää muutosta siinä ei ole tapahtunut, mutta sen silmissä ei ole ollut sellaista normaalia "rauhaa". Se liikkuu normaalisti, ei ole mistään kipeä, kun käsin tunnustelee eikä jaloissakaan ole mitään huomauttamista. Olenkin miettinyt mistä tämä surumielisyys oikein johtuu. Eilen oli sentään vähän valoa tunnelin päässä ja vastassa oli iloisemman näköinen heppa.

Martti on viimein vaihtanut talvikarvaan. Se on itseasiassa todella pörröinen, vaikkei karva pitkää olekaan. Säiden ollessa kuitenkin suhteellisen lämpimät, se hikoilee aika paljon kun sitä ratsastaa. Tähän samaan kun lisää vielä sen, että kyljistä kuluu karvat (jälleen) pohkeen paikalta, niin ei ihme että kaveria ärsyttää.

Kuva kertoo kaiken? Ei tässä tapauksessa. Peruutuksen askel 1, kuolaimen takana. Katso seuraavaa kuva, niin näet, että kuva ei kerro koko totuutta.
Viime talvi oli myös ihan kammottava sen karvan suhteen. Koko ajan kului kyljistä kun ratsasti, oli sitten jalassa saappaat + kannukset, saappaat ilman kannuksia tai ei saappaita lainkaan. Jostain pitäisi siis löytää sellainen rehu, mikä tukisi karvapeitettä. Jouhet Martilla on kuitekin ollut paremmassa kunnossa kuin koskaan, mikä aiheuttaa lisää ihmetystä, kun karva on niinkin huonoa.

Peruutuskuva 2. Edellisen kuvan jatkumo, seuraavaa askel, ei enää ollakaan siellä kuolaimen alla.
Martti syö tällä hetkellä kauraa, heinää (säilö+kuiva) sekä BH-kivennäistä. Tämän lisäksi olen nyt ajatellut pellavaa sisältävää rehua jossain muodossa. Ongelmaksi tulee se, että Martti tuskin suostuu syömään pellavalimaa, joten pellava pitäisi löytää sellaisessa mukavassa kuivassa muodossa. Tuo BH:n kivennäinen pitää hyvin sisällään hivenaineita ja vitamiineja, eli en näe niiden lisäämistä tarpeellisena. Ennemmin toivoisin pellavalla varmistavani sen, että kaikki ravintoaineet imeytyisivät hyvin. Aku itseasiassa syö yhtä pellavarehua, mitä ajattelin kokeilla Martille. Sitä ei tarvitse turvottaa, eli saattaisi maistua arvon herralle vähän paremmin.

Keskiravia. Tämä kuva oli pakko laittaa, koska kuvakulma saa Martin etupään näyttämään todella pieneltä ja takapuolen jättikokoiselta :)
Olen myös miettinyt jotain yrittituotetta tuohon pellavan kylkeen. Dodson & Horrelilla on esimerkiksi hyvältä kuulostava sekoitus, Glow & Show, mitä mietin pellavan kaveriksi. Sitä ei vain näytä mistään Suomesta saavan, kun maahantuojankaan nettisivulla siitä ei ole mainintaa. Eli jos jollain tiedossa vastaava tuote, otan ehdotuksia vastaan mielelläni tai jos tiedossa on paikka mistä tuota Dodson & Horrelin yrttisekoitusta saa suhteellisen helposti.

- Sisko

2 kommenttia:

  1. Jos yrtit kiinnostavat niin suosittelen ottamaan yhteyttä Better Choiceen. Omalle ponilleni olen jo pari vuotta syöttänyt hengitystievaivoihin yksilöllistä yrttisekoitusta, jota siis ostan BC:ltä. Kun kertoo BC:n Päiville, mikä mättää, hän räätälöi sopivan sekoituksen.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia vinkistä. Täytyykin käydä tuolla BC:n sivuilla katsomassa ja ottaa yhteyttä, jos saisi avun tuohon huonoon karvaan :)

    VastaaPoista

Tänne voit jättää kommenttisi. Sana on täysin vapaa, mutta pidätän itselläni oikeuden poistaa asiattomat kommentit.