tiistai 10. marraskuuta 2015

Nulikan kurinpalautus

Akun kuulumiset laahaavat tällä hetkellä todella jäljessä. Pahoitteluni siitä. Seuraavat kolme tai neljä postausta päivittävätkin sen puuhailut viimeisen kuukauden ajalta.

Ihmettelin tässä toissa viikonloppuna (vko 44) mikä Akuun oli mennyt, kun se oli niin sievästi harjauksen ajan ja taluttaessa. Viime aikoina se on ollut sellainen pahainen pojan nulikka, joka ei malta, vähän tunkee ja on hätäinen. Yhdellä sanalla ylienerginen.

Sen kanssa ei ollut myöskään mitään ongelmia talutusharjoituksissa. Se malttoi seistä, peruuttaa, pysähtyä ja kävellä todella rauhassa. Aku myös ravasi talutettuna paremmin kuin koskaan. Tätä on harjoiteltu vähän näyttelyitä silmällä pitäen, vaikka tänä syksynä sellaisiin ei päästykään.

Homman nimi selvisikin, kun juttelin tuttuni kanssa. Hänen hevosensa on ollut laitumella kuin "ottoisä" Akulle. Samainen hevonen on aina ottanut nuoret untuvikot siipiensä suojaan niiden tullessa ruunalaumaan yksivuotiaana ensimmäistä kertaa. Akukaan ei ole ollut poikkeus. Noh, tämä minun nulikkani on kasvattanut itselleen sen suuruisen egon, että "ottoisän" poistuttua laitumelta se oli päättänyt alkaa kiusata nelivuotiasta laidunkaveriaan. Tuttuni sanoi että Aku meni sen niskaan ihan suoraan, roikkui loimessa, selässä ja niskassa. Nelivuotiaalla meni kuppi nurin ja oli napannut Akua niskasta kiinni ja pyöräyttänyt maahan. Tämän jälkeen homma oli taas ollut selvä, juniori ei ollut enää kukkoillut vanhemmilleen ja rauha oli maassa.


Niin vain se lauma on parempi opettaja kuin ihminen. Välillä voi tuntua hurjalta, mutta on se mukavampi että nuori ori painii toisten hevosten kanssa kun ihmisten kanssa. Aku oli muuten vielä sunnuntainakin hyvin nöyrää poikaa, kun vein sen takaisin laitumelle harjailun ja taluttelun jälkeen. Ei se niitä kavereitaan mitenkään pelännyt, mutta väisti kyllä, jos joku ylempiarvoinen oli tulossa vesisaaville. Eikä tällä kertaa ollut ensimmäisenä vastaantulijan riimussa kiinni roikkumassa.

Sain sunnuntaina myös kuvattua vähän videota. Siitä näkee kuinka hurja tuo meidän 1-v on irtojuoksuttaa. Suurempi ongelma on saada se poistumaan ihmisen luota kuin se, että saisi sen tulemaan luokse. Tällä hetkellä sillä näyttää olevan sellainen kasvuvaihe, että laukka on hävinnyt kokonaan. Noo, kai se sieltä vielä tulee. Ravikin on sen näköistä että sillä on etu -ja takapää eri paria.


- Sisko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit jättää kommenttisi. Sana on täysin vapaa, mutta pidätän itselläni oikeuden poistaa asiattomat kommentit.