maanantai 23. marraskuuta 2015

Seuratoimijan suosikkivuodenaika

Viime viikonloppuna oli Urheilufoorumi sekä SRL:n syyskokous. Itse en näissä tapahtumissa ollut paikanpäällä mukana, mutta Urheilufoorumista on olemassa hyvä taltioinnit Youtubessa.

Urheilufoorumin osalta pidin ehkä eniten Aki Riihilahden esityksestä otsikolla "yhteisöllisyys urheilijan arjen tukena". Siellä oli paljon ajatuksia seuratoiminnasta ja sen kehittämisestä. Kuuntelin Youtubesta myös Pirkko Herdin ja Noora Forsténin esityksen "Valmentaminen 365 työpaja". Mielettömästi asiaa. Pidin erityisesti Noora Forsténin ajatuksesta, että valmennuksessa pitäisi pyrkiä siihen, että nuori ratsastaja jatkossa pystyisi itse kehittämään nuoren hevosen riittävälle tasolle.
Urheilufoorumin esityksiä löytyy täältä, jos joku muukin innostuu niitä kuuntelemaan.

Kesä ja kärpäset, silloin yleensä on useita hevostapahtumia.
Tämä oli ehkä maailman surkein aasinsilta siihen, miksi lähdin tätä tekstiä kirjoittamaan. Sain siis käytännössä noista Urheilufoorumin esityksistä hirvittävästi ajatuksia siitä, mitä tavallinen seura voisi tehdä edistääksen lajin tunnettuutta, näkyvyyttä sekä harrastajien osaamista. Mikä parasta, meillä tuntuu olevan hallituksessakin kiva pöhinä uusien juttujen osalta joten en ole yksinäni intoilemassa.

Miksi sitten intoilen näistä asioista juuri nyt? Se johtuu siitä, että ratsastusseuran syyskokous on tulossa, missä vahvistetaan ensi vuoden toimintasuunnitelma, talousarviot sekä uusi hallitus. Tänä vuonna ei tarvitse itse jännittää jatkonsa osalta, koska en ole erovuoroinen. Hallituksen kanssa olemme myös muokanneet toimintasuunnitelmaa uuteen uskoon, toki maltillisesti, ettei heitetä kaikkea kerralla ympäri ämpäri ja päädytä pannukakkuun.

Ei pelkästään rusinoita pullasta, vaan koko kakku :)
Uusita tuulia olemme kokeilleet jo viime vuosina ja nyt tulevana vuonna 2016 taidamme lopulta tarttua härkää sarvista ja toteuttaa vähän uudenlaisia suunnitelmia ja kehittää eteenpäin niitä ajatuksia, mitä on kokeiltu jo pienemmässä mittakaavassa.

Nyt ainoa toivottava asia on se, että myös seuran jäsenet innostuvat näistä jutuista yhtä paljon. Uskon näin tapahtuvan kuitenkin, koska emme pistä kaikkia paukkuja pelkkään kilpailutoimintaan vaan mukaan mahtuu paljon kaikkea muutakin. Näitä seuran uusia juttuja pääsette seuraamaan varmasti täältä blogistakin, sillä aion kaikkiin juttuihin mahdollisuuksien mukaan osallistua.

More of this, kanslisti/DJ:n näkökulma.
Tähän loppuun voisin lainata Aki Riihilahtea, kun hän esityksessään totesi, että oma halu on se, mikä ratkaisee. Minä tahdon tehdä ja kehittää uusia juttuja ratsastusseurassa, koska uskokaa tai älkää, se on aika palkitsevaa, kun näkee ympärillään hymyileviä ihmisiä.

- Sisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne voit jättää kommenttisi. Sana on täysin vapaa, mutta pidätän itselläni oikeuden poistaa asiattomat kommentit.